kupi

Tržište kriptovaluta: koje su najjeftinije za kupiti?

Vrhunske kriptovalute privukle su investitore koji žele diversifikovati svoje portfolie. Dok mnoge rastuće kompanije prihvataju kriptovalute kao legitimno sredstvo plaćanja, čini se da je vrijeme optimalno za ulaganje u kriptovalute na osnovu vašeg budžeta.

Međutim, mnogi ljudi vjerovatno još uvijek nije svjesno da Bitcoin nije jedina kriptovaluta. Ako ste spremni uložiti u kriptovalute, pogledajte 6 jeftinih opcija koje bi mogle generisati dobar povrat u 2022.

XRP (XRP)

XRP, koji je razvio Ripple – blockchain kompanija koja olakšava globalne transakcije – je kriptovaluta otvorenog koda koja koristi distribuiranu knjigu otvorenog koda pod nazivom XRP Ledger. Ripple kaže da je XRP napravljen za plaćanja i da može podmiriti transakcije brže, pouzdanije i po nižoj cijeni.

VeChain

VeChain, koji je valuta za impresivno nazvan VeChain Thor Blockchain, koristi se za prenos vrijednosti preko mreže. VeChain Thor Blockchain je dizajniran posebno za upravljanje lancem nabavke i poslovnim procesima kroz korištenje tehnologije distribuirane knjige.

Dogecoin (DOGE)

Dogecoin je svakako “jeftin” sa ispod 0,15 dolara po novčiću od 29. januara, posebno u poređenju sa 52-nedeljnim maksimumom od 0,73 dolara. Trenutna cijena je niža za preko 58% u odnosu na godinu dana ranije.

Cardano (ADA)

Zbog svoje fleksibilne mreže i brzih transakcija, Cardano je jedna od najpopularnijih kriptovaluta. Charles Hoskinson (suosnivač Ethereuma) razvio je Cardano. Skalabilnost, interoperabilnost i održivost su neke od njegovih glavnih prodajnih tačaka. Cardano je oduvijek bila kompanija koja odvaja svoje vrijeme i postiže stvari postepeno.

Chainlink (LINK)

Chainlink je još jedan Ethereum token koji pokreće decentralizovanu Chainlink mrežu orakla. Ova mreža se koristi za bezbjedno povezivanje sa eksternim izvorima podataka, API-jima i sistemima plaćanja.

Cijena Chainlinka se kreće u talasima ali trenutno iznosi 16,03 dolara, što je pad od skoro 30% u godini, dajući investitorima priliku da kupuju jeftino.

USD coin (USDC)

USD Coin je stablecoin, što znači da je njegova vrijednost vezana za vrijednost druge imovine, u ovom slučaju, američkog dolara. To ga čini izuzetno stabilnim u poređenju sa drugim kriptovalutama, jer cijene USD Coin odstupaju za samo nekoliko stotinki prije nego što se vrate na 1 dolar.

Iako ne možete zaraditi novac kupovinom po niskoj cijeni i visokom prodajom kao što biste to činili s drugim tokenima, možete zaraditi kamatu posuđujući svoj USD Coin putem decentralizovane finansijske platforme kao što je Aave.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.