defi w

Kako odabrati siguran DeFi novčanik?

1. Šta je DeFi?

DeFi se odnosi na decentralizovane finansije, koje pokrivaju sveobuhvatni koncept eliminisanja finansijskih posrednika i daje vrijednost u pružanju opsežnijih slučajeva upotrebe za blockchain tehnologiju.

DeFi je kratka forma „decentralizovanih finansija“, za niz proizvoda i pojednostavljenih usluga koji ometaju finansijsku industriju uklanjanjem svih posrednika. Blockchain inspiriše koncept kako bi se osiguralo da se sve transakcije drže u kopiji distribuirane knjige, garantujući da ne postoji samo jedan izvor koji kontroliše informacije.

Možda je ključni razlog brzog rasta DeFi koncepta njegova upotreba za transfere plaćanja kako bi se vremenom proširila na složenije scenarije. Neki od najpoznatijih slučajeva upotrebe uključuju stabilne coine, otvorene platforme za pozajmljivanje, rast prinosa, ulaganje i decentralizovane razmjene. Za korisnike, ove aplikacije omogućavaju veće kamate nego što se nude u tradicionalnim bankama i manje barijera prilikom zahtjeva za uzimanje kredita.

2. Kako korisnici mogu da počnu da rade u DeFi svijetu?

Pristup decentralizovanim finansijskim proizvodima i uslugama počinje sa mrežnim prolazom, poznatijim kao DeFi novčanik.

Da bi pomogli korisnicima da dobiju pristup nekim od ovih funkcija, DeFi novčanici postaju ključni. Iako su tradicionalno, ovi novčanici bili složeni za upotrebu i spori u radu i sada postaju sve moderniji i lakši, nego ikada ranije, za navigaciju novim korisnicima. Kao jezgro DeFi-ja, novčanici omogućavaju korisnicima da pristupe novim finansijskim proizvodima kao jedan vid kapije za kripto prema Web 3.0, čime se obezbjeđuje sloboda, transparentnost i vlasništvo nad imovinom korisnika.

3. Šta je DeFi novčanik?

DeFi novčanik je rješenje koje korisnicima pruža potpuno vlasništvo nad njihovom imovinom i pozicionira se kao jedan od najbezbjednijih metoda skladištenja koji su danas dostupni.

Kao pristupna tačka, DeFi novčanik korisnicima pruža rješenje koje u potpunosti prepušta moć u ruke njihovim vlasnicima. Ovo je u velikoj suprotnosti sa tradicionalnom bankom, koja zadržava kontrolu nad svom imovinom korisnika u svojim fondovima i zahtjeva verifikaciju korisnika i druge povezane informacije da bi to učinila.

DeFi novčanici eliminišu potrebu za trećom stranom, koncept koji dodatno revolucioniše finansijsku industriju. Gledajući generalno DeFi novčanike, većina njih funkcioniše kao Web 3.0 novčanici koji su kompatibilni sa Ethereum (ETH) blockchainom (iako ovo može da varira).

Druge sličnosti između ovih novčanika uključuju njihovu kompatibilnost sa DeFi aplikacijama i njihov položaj kao rješenja zasnovanog na ključu koje zahtjeva od korisnika da zadrže odgovornost za bezbjedno čuvanje svog privatnog ključa. DeFi novčanici takođe rade sa pozadinom koja nije starateljska, što znači da samo vlasnik novčanika ima pristup svojim sredstvima.

Iz ovih razloga, DeFi novčanici su među najsigurnijim rješenjima na tržištu. Međutim, njihova bezbjednost postaje odgovornost korisnika, koji može ostati bez sredstava ako izgubi svoje podatke za prijavu.

4. Šta korisnici treba da razmotre u svom DeFi novčaniku?

Odabir pravog DeFi novčanika svodi se na odabir rješenja koje podržava prava sredstva i proizvode, dok korisnicima nudi maksimalan nivo sigurnosti, jednostavnosti, uputstva i različite pogodnosti.

Broj DeFi novčanika nastavlja da raste, što korisnicima otežava da odrede koji je najbolji za njih. Zbog toga postaje ključno da korisnici pažljivo odmjere svoje opcije prije nego što naprave konačan izbor. Među najvažnijim razmatranjima su sredstva koje novčanik podržava, jer, naravno, neće svaki novčanik podržati sredstvo koje korisnik želi da drži.

Sekundarni faktor se svodi na reputaciju za bezbjednost. Da li provajder preduzima neophodne korake da osigura bezbjednost svog korisnika? Štaviše, korisnici će željeti da razmotre vrste proizvoda kojima bi željeli da imaju pristup; kao što je ranije pomenuto, dok neka rješenja obezbjeđuju dostupnost ulaganju i rastu prinosa, druga možda ne. Nakon odgovora na neke od ovih preliminarnih pitanja, moraju se razmotriti pitanja upotrebljivosti.

Kako stoji tržište za DeFi, korisnici se još uvijek susreću sa nedostatkom znanja o industriji, kako da započnu i nekim složenijim detaljima, uključujući kako da koriste LP token sa više sredstava, upravljaju transakcijama na decentralizovanoj berzi (DEX) ili kako se kretati prema novim rješenjima i tehnikama.

Iz tog razloga, novi korisnici će posebno željeti da razmotre pitanje jednostavnosti, naime, da li je proces koji je postavio provajder novčanika pojednostavljen kako bi pomogao korisnicima koji brinu o vremenu, energiji i troškovima prilikom korištenja ovih rješenja. Konačno, pitanje se svodi na pogodnost i lakoću kojom korisnici mogu da pristupe neophodnim alatima koji su im potrebni da bi bili uspješni.

5. Koje novčanike vrijedi razmotriti?

SafePal novčanik je dizajniran da se pozabavi jednostavnošću sa konsolidovanom kontrolnom tablom i funkcijama zamjene unakrsnih lanaca kako bi podržao korisnike sa ulaganjem, između ostalih mogućnosti zarade.

SafePal korisnicima pruža rješenje koje funkcioniše kao potpuno decentralizovana platforma za upravljanje kripto imovinom bez starateljstva. Rješenje se sastoji od softverskog i hardverskog novčanika za korisnike i jednostavno i zgodno, ciljajući korisnike koji još uvek nerado učestvuju u DeFi-ju.

SafePal novčanik je dizajniran sa pojednostavljenom kontrolnom tablom koja vodi korisnike do niza DeFi skupova bez potrebe da se kreću kroz ogromnu količinu DApp-ova, prije nego što ulože. Pored zalaganja su funkcije platforme za automatsko spajanje u SafePal Earn-u, koje će korisnicima dati dodatnu priliku da uštede novac i zarade pasivni prihod na svim svojim kripto sredstvima.

Sa SafePal novčanikom, korisnici više neće koristiti centralizovana rješenja za razmjenu niti će prolaziti kroz standardni centralizovani proces registracije naloga. Umjesto toga, korisnici mogu da iskoriste prednosti funkcije razmjene između SafePal i Swap-a kako bi osigurali da se neophodna sredstva mogu lako zamijeniti za sredstva za ulaganje. Štaviše, LP proizvođač je izvorno izgrađen na SafePal novčaniku i kreiraće potrebne tokene za steking poolove.

Trenutno, tim je zabilježio nekoliko uspijeha tokom prošle godine, uključujući lansiranje tokena na Binance Launchpad-u i rješenja tokenizovanog hardverskog novčanika koje je dostiglo poziciju broj jedan, sa preko 2 miliona aktivnih korisnika na mjesečnom nivou.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.