Smart Money kitovi akumulliraju tri kriptovalute, a odbacuju tri druge

Prema viđenju kompanije Santiment, smart money kripto kitovi su jako pohlepni prema tri digitalna sredstva dok u isto vrijeme prodaju druga tri.

Santiment je objavio svojim pratiocima na twitter-u, koji ima oko 120 hiljada, da su kitovi kupili još 41% CRO tokena, u protekla dva mjeseca.

CRO je kriptovaluta koja pokreće Crypto.com, platformu za trejding, plaćanja i finansijske usluge. Santiment opisuje kitove kao entitete koji posjeduju između 100 hiljada i 10 miliona CRO tokena.

cro

U novom izvještaju, Santiment je rekao da kitovi sakupljaju UMA, tokene platforme koja dozvoljava developerima da prave sintetička sredstva ili tokene bazirane na Ethereumu, koji mogu da prate cijenu bilo čega.

„Uma je naglo pala -53%, sa lokalne top cijene od prije šest sedmica, ali glavni veliki ulagači u projekte bazirane na Ethereumu su nastavili da pune svoje torbe. Kada se dogodi pad cijene, kao što je ovaj, a imaoci velikih količina tokena povećaju svoj portfolio za 2-3%, to je obećavajući znak da cijena može skočiti kada tržište krene uzlaznom putanjom.“

uma

Još jedan altcoin koji kitovi akumuliraju, je token decentralizovane berze Uniswap (UNI). Prema Santiment-u, korisnici koji imaju 10.000 i milion UNI tokena, dodali su još tokena na svoju gomilu, uprkos lošoj cijeni UNI tokena.
„Uniswap je jedan od glavnih DeFi projekata koji je stvarno doživio veliki rast u prvoj polovini 2021. Godine, ali je pao u drugom dijelu iste. Uprkos korekciji, adrese sa velikim brojem tokena su samo dodavale tokene, na već postojeću količinu, dodajući 4,1% samo u decembru.“

uni

Tri altcoin-a kojih se kitovi oslobađaju, prema Santiment-u, je protokol za pozajmljivanje i posuđivanje AAVE, protokol za likvidnost derivata Synthetix (SNX) i platforma za predviđanje tržišta Augur (REP).
Prema Santiment-u, kitovi su prodali 18,5% njihovih SNX tokena i 5% REP tokena, od septembra. Što se tiče AAVE-a, ova kompanija kaže da su se kitovi riješili 4,32% ovog tokena.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.