london

Londonska berza traži direktora za digitalnu imovinu

 

U objavi za posao na LinkedIn-u, Londonska berza kaže da traži lidera u digitalnoj imovini sa strašću za digitalnu imovinu, kripto i blockchain.

Londonska berzanska grupa (LSEG), matična kompanija Londonske berze i drugih fintech kompanija, objavila je na LinkedInu da traži direktora za digitalnu imovinu.

LSEG kaže da traži kandidate koji, između ostalih vještina i zahtjeva, imaju „strast i razumijevanje za digitalnu imovinu, kriptovalute i tehnologiju distribuirane knjige“.

Prema objavi, budući menadžer digitalnih sredstava za LSEG će pomoći kompaniji da osmisli i razradi komercijalnu strategiju za “skup novih infrastrukturnih rješenja i mogućnosti, kao i razvoj LSEG-ovog brenda i ekosistema na digitalnim privatnim tržištima.”

Objava za oglas za posao dolazi nakon što je Londonska berza objavila da će stvoriti tradicionalnu platformu za trgovanje imovinom koristeći blockchain tehnologiju. Dana 4. septembra, finansijska institucija rekla je da planira da koristi tehnologiju za poboljšanje efikasnosti držanja, kupovine i prodaje tradicionalne imovine.

Međutim, Murray Roos, šef tržišta kapitala LSE grupe, rekao je tada da neće graditi ništa oko kriptovaluta.

Ujedinjeno Kraljevstvo razbija svoju lokalnu kripto scenu nakon što je donio zakon koji dozvoljava vlastima da zaplijene Bitcoin koji se koristio za kriminal i najavio planove za nadolazeće stabilne zakone u oktobru.

U septembru je britanski finansijski nadzornik dao kripto kompanijama upozorenje o usklađenosti marketinga i rok za usklađivanje sa svojim standardima do januara 2024.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.