London se pokazao kao grad koji je najspremniji za kripto poslovanje

Ispitivanje osam ključnih podataka utvrdilo je da London ima najveću kripto spremnost da privuče kompanije i start-upove.

Zajedno sa pro-kripto regulativama, uobičajeno usvajanje kriptovaluta zahtijeva prateću infrastrukturu koja može omogućiti pristup javnosti i izloženost ekosistemu. Kada se uzme u obzir osam ključnih indikatora u vezi sa porezima, bankomatima, poslovima i događajima u kriptu, London je na vrhu kao grad koji je najspremniji po pitanju kriptovaluta za preduzeća i novoosnovane kompanije.

Vizija premijera Ujedinjenog Kraljevstva Rishija Sunaka da “osigura da industrija finansijskih usluga u Velikoj Britaniji bude uvijek na čelu tehnologije i inovacija” je na pravom putu, pokazuje istraživanje koje je proveo Recap.

london

Kao što je gore prikazano, vodeći metropolitanski gradovi kao što su Dubai i New York dospjeli su do prva tri na listi. Međutim, Hong Kong, koji je 2022. godine bio pozicioniran kao zemlja sa najvećom spremnošću za kriptovalute, pao je na sedmo mjesto prilikom istraraživanja.

london 2
Top 50 gradova Izvor: Recap

Gornja lista prikazuje 50 najvećih gradova sa infrastrukturom spremnom za masovno usvajanje kriptovaluta.

Neki ključni faktori koji se razmatraju u studiji uključuju ukupan broj kripto-specifičnih događaja, poslove vezane za kripto, kompanije specifične za kriptovalute i broj kripto bankomata. Neki od ne-kripto razmatranja uključuju kvalitet života, potrošnju na istraživanje i razvoj kao procenat bruto domaćeg proizvoda i stopu poreza na kapitalnu dobit.

Od svih, London je dom za većinu ljudi koji rade na poslovima vezanim za kriptovalute – što je pokazatelj većeg interesa javnosti za kripto ekosistem. Međutim, drugi gradovi zasjenjuju London u nekim pokazateljima, jačajući argumente za globalno usvajanje kriptovaluta.

Usmjeravajući se prema naprijed u nastojanju da ostanu u prvom planu, Banka Engleske i Trezor Njenog Veličanstva istakli su potrebu za pokretanjem digitalne valute centralne banke do 2030. godine.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.