Mastercard i Binance prekidaju partnerstvo u septembru

 

Zajednički napor između Mastercarda i Binancea da ponude usluge kripto kartica u Argentini, Brazilu, Kolumbiji i Bahreinu završava se 22. septembra.

Binance kartice omogućavaju korisnicima da koriste obične valute poput USD za kupovinu, podržane njihovim kripto zalihama na Binanceu.

Kraj ove saradnje ne utiče na druga Mastercardova partnerstva za kripto kartice, poput onog sa Gemini kripto berzom.

Mastercard nije otkrio tačne razloge za prekid partnerstva s Binanceom. Ipak, u skladu sa svojim politikama, kompanija provodi temeljne procjene i kontinuirano praćenje za sva partnerstva vezana za kriptovalute.

master1

Iako Binance nije formalno riješio situaciju, njihov račun za korisničku podršku na X platformi spominje ukidanje kartičnih usluga u određenim regijama, poput Latinske Amerike i Bliskog istoka.

master2

Binance se trenutno bavi pravnim i regulatornim pitanjima širom svijeta. Komisija za vrijednosne papire i berzu Sjedinjenih Država (SEC) podnijela je tužbu protiv berze i njenog izvršnog direktora Changpeng Zhaoa, optužujući ih za obmanjujuće postupke.

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.