Švicarska SEBA banka dobila je načelno odobrenje za kripto usluge u Hong Kongu

 

HONG KONG, 30. avgusta (Rojters) – Švajcarska banka SEBA koja je fokusirana na kriptovalute u srijedu je saopštila da je dobila načelno odobrenje od hongkonškog regulatora za vrijednosne papire koje je stavlja na samo jedan korak od ponude usluga virtuelne imovine u azijskom finansijskom čvorištu.

SEBA (Hong Kong) je u saopštenju navela da će Komisija za vrijednosne papire i fjučerse dodijeliti licence nakon što ispuni uslove za konačno odobrenje. Tada će moći da se bavi trgovinom hartijama od vrednosti, uključujući strukturirane proizvode vezane za kriptovalute, te da savetuje i upravlja digitalnom imovinom i tradicionalnim hartijama od vrednosti.

Razvoj dolazi nakon što je grad u junu uveo okvir koji ima za cilj regulaciju maloprodajne trgovine kriptovalutama i koji zahtijeva da platforme i berze za kriptovalute dobiju licence.

Okvir je došao nakon godinu dana previranja u kriptovalutama, uključujući kolaps berze FTX.

Hong Kong je treće tržište na kojem je banka sa sjedištem u Zugu zatražila licencu nakon Švicarske i Abu Dhabija. Načelno odobrenje omogućava SEBA-i da se pripremi za rad čim dobije licencu.

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.