mastercard

Mastercard za podmirenje transakcija za stabilni novčanik u APAC-u

Mastercard je ušao u saradnju koja bi omogućila maloprodajnim korisnicima u APAC regiji da potroše svoje stabilne coine gdje god je Mastercard prihvaćen.

Globalni platni provajder Mastercard pokreće integraciju digitalnog novčanika sa stabilnim coinom sa australskom platformom za stabilne kockice Stables.

Mastercard i Stables su 20. marta najavili saradnju kako bi se omogućilo maloprodajnim klijentima u azijsko-pacifičkoj (APAC) regiji da troše svoje stabilne coine gdje god je Mastercard prihvaćen.

Saradnja uključuje novčanik samo za stablecoin koji je napravio Stables, koji dolazi s platnom karticom koju podržava Mastercard. Platna kartica omogućava korisnicima da uštede i potroše stabilnu valutu USD Coin pretvaranjem digitalne valute u fiat i poravnanjem na mreži Mastercard. Kartica će biti dostupna putem digitalne aplikacije Stables putem mobilnih novčanika.

mastercard 1

Prema riječima šefa fintech-a kompanije Mastercard Australasia, Kalana Hogana, saradnja kompanije sa Stablesom predstavlja značajan napredak u smislu usvajanja Web3.

Mastercard je posvećen pokretanju inovativnih rješenja za plaćanje koja vlasnicima kartica daju slobodu da troše svoja sredstva gdje, kako i kada žele”, rekao je Hogan, dodajući:

“Stables gradi rješenje za Web3 sektor koristeći Mastercardovu globalnu mrežu i cyber i obavještajne alate, uključujući CipherTrace i Ekata, sa povjerenjem i sigurnošću u srži.”

Integracija novčanika s omogućenom Mastercard karticom postaće dostupna korisnicima u drugom kvartalu 2023. godine, rekao je suosnivač Stablesa i glavni operativni direktor Daniel Li. Stablecoin digitalna Mastercard u početku će biti dostupna korisnicima sa sjedištem u Australiji, a zatim se planira da uđe u Evropu, Sjedinjene Države, Ujedinjeno Kraljevstvo i veći dio Azije i Pacifika.

Rješenje za plaćanje koristi Stablesov vlasnički mehanizam za poravnanje koji obrađuje sva plaćanja koristeći USDC i radi direktno s Mastercardom kako bi omogućio poravnanje, naveo je Li. U isto vrijeme, novčanik će prihvatiti depozite u nizu stabilnih coin-a, uključujući rivalske stabilne coin-e Tether i Binance USD, ali će svi depoziti biti automatski pretvoreni u USDC bez ikakvih troškova.

Prema Liju, Stables je siguran u budućnost USDC-a uprkos nedavnim problemima koji uključuju kolaps Silvergate banke. COO je izjavio:

“Stablecoins će igrati ključnu ulogu u novom finansijskom sistemu i biće ključ za premošćavanje svjetova tradicionalnih i decentraliziranih finansija. Stale će nastaviti da rade sa USDC-om i Circleom kao ključnim dijelom tog ekosistema.”

Osim kriptovalute, korisnici takođe mogu dopuniti svoje stanje koristeći bankovne transfere, direktno zaduženje i druge načine plaćanja, rekao je Li. Prilikom lansiranja, Stables podržava depozite i isplate u australijskim dolarima, s budućim integracijama uključujući američki dolar, euro, britansku funtu, kao i valute iz APAC-a, Latinske Amerike i Afrike.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.