pp

PayPal omogućava američkim korisnicima da prodaju kriptovalute putem MetaMask novčanika

 

Globalni platni gigant PayPal nastavlja širiti svoje usluge digitalne imovine, integrišući nove metode za prodaju kriptovaluta poput Bitcoina.

PayPal je 11. septembra uveo nove rampe za Web3 plaćanja, omogućavajući korisnicima u Sjedinjenim Državama da konvertuju svoje kriptovalute u američke dolare direktno iz novčanika na svoj PayPal saldo.

Prema najavi, PayPal off-ramp funkcija je odmah dostupna novčanicima, decentralizovanim aplikacijama i nezamjenjivim tokena i uživo je na MetaMasku.

Nove funkcije su dizajnirane da omoguće kupcima da kupuju i prodaju nekoliko kriptovaluta u Sjedinjenim Državama.

Kada se integrišu, Web3 trgovci mogu pomoći u povećanju svoje korisničke baze povezivanjem na PayPal-ovo brzo i besprijekorno iskustvo plaćanja kojem vjeruju milioni, dok istovremeno koriste PayPalove robusne sigurnosne kontrole i alate za upravljanje prevarama, povrat sredstava i sporove”, napominje PayPal.

pp1
Promotivni video PayPal-ove rampe. Izvor: YouTube

Video na YouTube-u koji promoviše PayPal-ove on-and-off ramp funkcije uključuje snimak ekrana sa njegovog interfejsa koji prikazuje korisnika koji šalje 0,0015 BTC (50 USD) u eksterni novčanik uz mrežnu naknadu od 5 USD i naknadu za transakciju od 2,19 USD. Video ne navodi koji novčanik je korišten za transakciju. Vrijedi napomenuti da MetaMask ne podržava BTC transakcije na originalnom Bitcoin blockchainu.

Najnovije uvođenje dolazi ubrzo nakon što se PayPal udružio s velikom kompanijom za hardverski novčanik Ledger kako bi obezbijedio novu integraciju na rampi u avgustu 2023., omogućavajući verifikovanim korisnicima PayPal-a u SAD-u da kupuju Bitcoin, Ether, Bitcoin Cash i Litecoin direktno na Ledger hardverskom novčaniku putem njegovog izvornog Ledger Live softvera.

Kao što je ranije objavljeno, MetaMask je počeo sa uvođenjem kupovine Ethera putem PayPal-a za korisnike u SAD-u u maju 2023. MataMask matična kompanija ConsenSys i PayPal prvobitno su se udružili kako bi omogućili ETH transakcije krajem 2022. godine.

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.