ripple celsius

Ripple razmatra kupovinu imovine od Celsiusa

Ripple aktivno nastoji proširiti kompaniju kroz ugovore o spajanju i akviziciji, rekao je portparol za Reuters.

Ripple Labs – kompanija za plaćanje u blockchainu koja stoji iza XRP-a – mogla bi biti zainteresovana za kupovinu imovine koja pripada nesolventnoj kompaniji Celsius za kriptovalute.

Glasnogovornik kompanije rekao je Reutersu da je Ripple “zainteresovan da sazna o Celsius i njegovim sredstvima, i da li bi neka bila relevantna za naše poslovanje”. Na pitanje da li Ripple planira da u potpunosti preuzme Celsius, portparol je odbio da kaže. CEL, izvorni uslužni token Celsiusove platforme, porastao je 23% u srijedu nakon ovih vijesti.

Celsius je zamrznuo imovinu svojih korisnika u junu zbog “ekstremnih tržišnih uslova”, nakon čega slijedi nekoliko drugih kripto firmi poput Voyagera i CoinFLEX-a. Potom je žurno isplatio svoje dugove po raznim DeFi kreditima, vratio svoj kolateral i mjesec dana kasnije podnio zahtjev za bankrot.

Dokumentacija je otkrila da imovina kreditne firme uključuje gotovinu, kriptovalute, sopstvene tokene kompanije Celsius (CEL) i različitu digitalnu imovinu u okviru njenih skrbničkih računa, zajmove i posao rudarenja bitcoina.

Međutim, kada se odvaže u odnosu na obaveze firme, kompanija je i dalje zabilježila deficit od 1,19 milijardi dolara u svom bilansu stanja, a izgledi da povjerioci kompanije dobiju bilo koji svoj novac natrag izgledaju mračno.

Zapisi su pokazali da Ripple nije jedan od glavnih Celsiusovih kreditora. Ipak, firma je prošle sedmice podnijela zahtjeve za zastupanje u stečajnom postupku.

Ripple nije odmah odgovorio na zahtjev Decrypta za daljnje komentare o potencijalnom ugovoru o kupovini, iako je glasnogovornik rekao Reutersu da kompanija “aktivno traži prilike za spajanje i preuzimanje kako bi strateški proširila kompaniju”.

Ripple je u januaru bio procijenjen na 15 milijardi dolara nakon što je otkupio dionice iz svoje Serije C u decembru 2019. Prema izvještaju kompanije u julu, prodao je XRP u vrijednosti od 408 miliona dolara u periodu od aprila do juna – dosta više od 273,27 miliona dolara prodato je tokom prethodnog kvartala.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.