w

Winklevoss blizanci donirali po milion dolara Trumpu kao šampionu kriptovaluta

Kripto tajkuni tvrde da je Biden ‘otvoreno objavio rat protiv kriptovaluta’ u dugotrajnoj kritici politike administracije.
Tajkuni kriptovaluta, blizanci Winklevoss, donirali su svaki po milion dolara u Bitcoinu kampanji Donalda Trumpa i obećali da će glasati za bivšeg predsjednika u novembru, tvrdeći da je Joe Biden “otvoreno objavio rat protiv kriptovaluta”.

Tramp je „za Bitcoin, za kripto, za biznis“, izjavio je Cameron Winklevoss na X, nekadašnjem Twitteteru. “I on će staviti tačku na rat Bajdenove administracije protiv kriptovaluta.”

Tyler Winklevoss je takođe objavio opširnu kritiku politike Joea Bidena o kriptovalutama. „Vrijeme je da vratimo našu zemlju“, izjavio je. “Vrijeme je da kripto vojska pošalje poruku Washingtonu. To što nas napada je političko samoubistvo.”

Tvrdio je da je Bidenova administracija koristila svoje regulatore da uguši kripto industriju u potezu koji je “zagadio misiju i korumpirao integritet ovih agencija”. “Bajdenova administracija je pokušala sve ovo srušiti. Neću stajati skrštenih ruku i pustiti ih. Nastaviću da se borim za ono što znam da je ispravno – napisao je.

Na prikupljanju sredstava u San Franciscu ranije ovog mjeseca, Trump – pretpostavljeni republikanski predsjednički kandidat – predstavio se kao šampion za kriptovalute i osudio pokušaje demokrata da regulišu sektor.

Prema Forbesu, braća Winklevoss vrijede svaki po 2,7 milijardi dolara. Borili su se s kripto razbijanjem, usred širih posljedica kolapsa FTX berze Sam Bankman-Frieda.

Prije skoro dvije decenije, braća su tužila Marka Zuckerberga da im je navodno ukrao ideju za Facebook, prije nego što su osnovali berzu kriptovaluta Gemini.

Geminiju, kojeg vode blizanci, zabranjeno je vođenje bilo kakvih programa kriptovalute u New Yorku nakon što je navodno doveo hiljade investitora u zabludu o rizicima povezanim s njegovom šemom Earn. Letitia James, državna tužiteljica, tvrdila je da je “na stotine hiljada ljudi” “prevareno”.

Kompanija je saopštila da je “sa zadovoljstvom objavila” da je postigla dogovor sa Džejmsovom kancelarijom. Blizanci su prvi put postali istaknuti kada su prikazani u filmu Društvena mreža o rođenju Facebooka. Bili su na Univerzitetu Harvard sa Zuckerbergom, kojeg su kasnije tužili, tvrdeći da im je ukrao ideju za web stranicu koju su zvali Harvard Connection, ali koju je on nazvao The Facebook. Facebook se kasnije nagodio za 65 miliona dolara.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.