paypal 0

PayPal učestvuje sa 20 miliona dolara početnog kapitala za optimizaciju rizika na Chaos Labs blockchainu

Chaos Labs štiti kripto protokole od eksploatacije i rizika sa automatizovanom platformom za upravljanje rizicima.

Platni gigant PayPal i kompanija za upravljanje investicijama Galaxy udružili su se kako bi prikupili 20 miliona dolara početnog finansiranja za Chaos Labs, njujoršku platformu u oblaku za osiguranje blockchaina i protokola.

Sa automatizovanom platformom za upravljanje rizicima, Chaos Labs štiti kripto protokole od eksploatacije i rizika. Platforma to čini tako što nudi simulacije zasnovane na agentima i scenarijima, što pomaže da se protokoli zaštite od ekonomske ranjivosti i događaja tržišne manipulacije.

Početno finansiranje ima za cilj da pomogne Chaos Labs-u da dalje automatizuje optimizaciju rizika na lancu.

Oduševljeni smo što možemo objaviti da smo osigurali 20 miliona dolara početnog kapitala koje predvode @galaxyhq i @PayPal za automatizaciju optimizacije rizika na blockchainu! pic.twitter.com/gVnarbmFSk

— omer (@omeragoldberg) 21. februara 2023

U prvom krugu finansiranja učestvovale su 23 organizacije i šest anđeoskih investitora. Među istaknutim imenima su Coinbase Ventures, Polygon, Avalanche, OpenSea UniSwap i Balaji Srinivasan.

paypal

Prema osnivaču i izvršnom direktoru Chaos Labs-a, Omeru Goldbergu, upravljanje finansijskim rizikom mora biti nadograđeno kako bi se zadovoljio ekosistem decentralizovanih finansija (DeFi):

“Vjerujemo da svaki DeFi protokol mora redovno provoditi robusna testiranja rizika kako bi potvrdio i utvrdio da je njihov ekonomski sistem siguran od hakera i neočekivane volatilnosti.”

Na službenoj web stranici se navodi da paket rizika kompanije Chaos Labs može pomoći u zaštiti DeFi protokola kroz optimizovanu efikasnost rizika i kapitala i pojednostavljene procjene rizika.

Interes PayPal-a za kripto ekosistem je postao baš naglašen kada je otkriveno da kompanija drži značajan dio svojih finansijskih obaveza u kriptovalutama koje nudi svojim klijentima.

Kako je izvijestio Cointelegraph, do kraja 2022. PayPal je držao ukupno 604 miliona dolara u raznim kriptovalutama, uključujući Bitcoin, Ether, Litecoin i Bitcoin Cash. Informacija je pronađena u godišnjem izvještaju podnesenom Komisiji za vrijednosne papire i berze Sjedinjenih Država 10. februara.

Bitcoin čini 291 milion dolara u strukturi imovine kompanije, sa 250 miliona dolara u ETH. Preostalih 63 miliona dolara uključuje Litecoin i Bitcoin Cash zajedno.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.