grej

Grayscale osniva kripto investicioni fond koji daje prioritet nagradama za ulaganje

 

Investitori moraju imati sredstva pod upravljanjem koja premašuju 1,1 milion dolara ili neto vrijednost preko 2,2 miliona dolara da bi se kvalifikovali za Grayscale's Dynamic Income Fund.
Grayscale Investments je najavio investicioni fond skrojen za sofisticirane klijente koji žele da izlože svoje portfolie prihodima ostvarenim ulaganjem tokena kriptovaluta.

Fond namjerava pretvarati nagrade za ulaganje u američke dolare sedmično, a distribucija je planirana kvartalno za investitore. Osim toga, Grayscale tvrdi da će biti obavljena pažljiva analiza kako bi se odabrali Proof of Stake (PoS) tokeni uključeni u portfolio fonda.

“Grayscale upravlja složenim ulaganjima i uklanja višestruke tokene jer svaki token ima svoje individualne vremenske okvire i zahtjeve za ulaganje i neulaganje.”

Glavni prioritet fonda je maksimiziranje prihoda od ulaganja od imovine, uz rast kapitala kao sekundarni fokus, navodi Grayscale.

Kripto ulaganje uključuje zaključavanje kripto tokena kako bi se zaradile kamate ili nagrade, što zauzvrat osigurava siguran i efikasan rad blockchain mreže.

Grayscale je imenovao tri PoS tokena koji će se držati u fondu, uključujući Osmosis (OSMO) koji čini 24% udjela, Solana (SOL) sa 20% i Polkadot (DOT) sa 14%, dok je 43% kategorizirano pod drugim tokenima . OSMO trenutno nudi stopu nagrade za ulaganje od 11,09%, SOL iznosi 7,42%, a DOT je 11,9%, prema podacima Staking Rewards.

Međutim, samo se Solana nalazi među prvih deset PoS tokena po tržišnoj kapitalizaciji, prema podacima CoinMarketCap-a.

grej1
Zadržavanje kriptovaluta podložno je promjenama po nahođenju Grayscalea. Izvor: Grayscale

U međuvremenu, Grayscale-ov spot Bitcoin fond za trgovanje na berzi (ETF), koji je pokrenut 11. januara, suočen je sa kontrolom zbog visokih naknada, što je rezultiralo milijardama odliva.

Dana 26. marta, Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) bilježio je dnevne odlive od svog pokretanja u ukupnom iznosu od preko 14 milijardi dolara od 25. marta. Grayscaleov Bitcoin ETF naplaćuje 1,5% godišnje naknade za upravljanje, pet puta više od prosjeka od 0,30% drugih spot Bitcoin ETF-ova.

Sa druge strane, Grayscale se i dalje suočava s regulatornim preprekama u osiguravanju odobrenja od strane Komisije za vrijednosne papire i berze Sjedinjenih Država (SEC) za svoj Ethereum Futures fond kojim se trguje na berzi (ETF).

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.