telegram

Nove Telegramove mini aplikacije za kripto

 

Justin Hyun iz TON fondacije govori o prednostima lansiranja Tethera u lancu TON. 900 miliona korisnika Telegrama moći će neometano ostvarivati međusobne interakcije jer aplikacija za razmjenu poruka uključuje mini-aplikacije i Tether

USDT stablecoins. Mnogi korisnici će se po prvi put susresti s kriptovalutom, a da to neće ni primijetiti.

Programeri će takođe imati koristi jer će lakše pokrenuti e-trgovinu, plaćeni sadržaj, igre i druge poslovne aktivnosti na sloju 1 blok lanca otvorene mreže (TON) zahvaljujući stabilnom coinu, rekao je direktor ulaganja TON fondacije Justin Hyun na Token2049 konferenciji u Dubaiju. Telegram takođe nastavlja sa uvođenjem svog TON-baziranog novčanika.

Lansiranje Tethera na TON-u “stvarno otključava ekonomiju kreatora koja se već događa u TON-u i Telegramu” jer korisnici “više ne moraju skakati kroz barijere da bi nabavili drugu vrstu kriptovaluta ili tokena“, rekao je Hyun. dodao je:

“Najzanimljiviji slučajevi upotrebe su oni koji se bave mehanikom društvenih virusa. Dakle, postoje igre koje se kreiraju na dnevnoj bazi koje se pokreću putem Telegram mini-aplikacija.”

Ti proizvodi će biti dostupni bez preuzimanja vanjskih aplikacija. Prednosti toga su jasne. Hyun je kao primjer naveo igru Catizen. Kada su programeri došli u TON iz drugog blockchaina, stekli su 2 miliona korisnika za dva mjeseca, u poređenju sa 600.000 u godinu i po ranije.

Ostali društveni mediji su visoko regionalizovani. “Vidjeli smo porast super aplikacija koje nisu mogle probiti barijere”, rekao je Hyun, ukazujući na WeChat u Kini, Line u Japanu i KakaoTalk u Južnoj Koreji. Globalni doseg TON-a i izvorni USDT uklanjaju potrebu za lokalnim pristupima za plaćanje. Tether takođe omogućava Telegramu da zaobiđe ograničenja plaćanja koja su nametnuli Google i Apple.

Source: TON
Izvor: TON

TON se tako vraća prvobitnoj viziji koja je srušena nemogućnošću otvorene mreže da održi inicijalnu ponudu kovanica 2020. zbog protivljenja Komisije za vrijednosne papire i berzu Sjedinjenih Država, rekao je Hyun. TON fondaciju su 2021. godine stvorili programeri otvorenog koda koji su preuzeli projekat.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.