com

Crypto.com dobija zeleno svjetlo za trgovinu u Dubaiju

MIT dobio podršku od CryptoCom da poboljša sigurnost i iskoristljivost Bitcoina. Crypto.com sa sjedištem u Dubaiju dobio je puno operativno odobrenje od strane regulatora virtualne imovine Dubaija, postavši prva berza u UAE kojoj je dozvoljeno da radi s fiat valutom.

Subjekt Crypto.com sa sjedištem u Dubaiju, CRO DAX Middle East FZE, osigurao je potpuno operativno odobrenje od strane Regulatornog tijela za virtualnu imovinu Dubaija (VARA), čime je postala prva kripto mjenjačnica kojoj je dozvoljeno da radi s fiat valutom u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) ).

Prema najavi od 9. aprila, operativno odobrenje koje je dala VARA slijedi nakon uspješnog ispunjavanja predoperativnih uslova od strane Crypto.com navedenih u licenci pružaoca usluga virtualne imovine koja je dodijeljena CRO DAX Middle East FZE u novembru 2023.

Crypto.com je rekao da je njegov sljedeći korak uvođenje svoje berze za institucionalne investitore. On će se pobrinuti za institucionalne klijente i kvalifikovane maloprodajne investitore sa uslugama uključujući promptnu trgovinu, brokersko posredovanje u ulaganju i ponudu van berze (OTC) oko dogovora za odabrana tržišta.

Eric Anziani, predsjednik i glavni operativni direktor u Crypto.com, rekao je: „Biti prvi globalni kripto operater koji radi s fiat-om u UAE je značajna prekretnica i odražava našu posvećenost bliskoj saradnji s regulatorima kako bismo odgovorno unaprijedili industriju.”

Takođe je rekao da će pokretanje razmjene institucionalnih usluga biti “osnovno” za kontinuirani rast kompanije u regionu.

Stuart Isted, generalni direktor ogranka Crypto.com za Bliski istok i Afriku, ponovio je Anzianijevo mišljenje, naglašavajući posvećenost kompanije saradnji sa VARA-om kako bi “odgovorno” unaprijedila kripto industriju.

Crypto.com je osnovan u Hong Kongu 2016. godine i posluje iz Singapura. Međutim, proširio je svoj globalni domet u protekloj godini.

U februaru, Anziani je razgovarao o tome kako bi evropska implementacija Uredbe o tržištima kripto-aktive (MiCA) mogla ubrzati napore za širenje velikih berzi kriptovaluta širom Evrope. Zakon stupa na snagu ove godine.

Kasnije tog mjeseca, objavljeno je da se Crypto.com upario s najvećom investicionom bankom u Latinskoj Americi kako bi promovirao BTG Dol stabilni coin BTG Pactual uparujući ga s digitalnom imovinom poput Bitcoina i Ethera na svojoj platformi za trgovanje. Dana 2. aprila, objavila je da će lansirati svoju aplikaciju za trgovanje kriptovalutama južnokorejskim maloprodajnim investitorima 29. aprila.

Berza se takođe suočila s nadzorom regulatora nakon što je holandska centralna banka otkrila da je kaznila Crypto.com zbog kršenja registracije. Berza je uložila prigovor na kaznu, ali se registrovala i nastavila sa radom u Holandiji.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.