santander

Santander nudi Bitcoin i ETH trgovanje za vlasnike računa u Švicarskoj

 

Svi klijenti švicarske jedinice privatnog bankarstva Santander Private Banking Internationala imaće pristup kupovini, prodaji i držanju BTC-a i ETH-a, potvrđeno je u internoj komunikaciji.
Međunarodni ogranak španskog zajmodavca Banco Santander uveo je novu uslugu, omogućavajući klijentima sa švicarskim računima da ulažu i trguju Bitcoin-om i Ethereum-om.

Svi klijenti švicarske jedinice privatnog bankarstva Santander Private Banking Internationala imaće pristup kupovini, prodaji i držanju BTC-a i ETH-a, otkrila je interna komunikacija koja je procurila koju je Cointelegraph neovisno provjerio iz službenog izvora.

Dok će Santanderovo uvođenje novih usluga trgovanja kriptovalutama početi samo s BTC-om i ETH-om, bankarski gigant će uvesti druge kriptovalute nakon ukidanja svojih kriterija za provjeru u narednih nekoliko mjeseci.

Glasnogovornik Santandera potvrdio je da će klijenti dobiti pristup uslugama ulaganja u kripto samo nakon što to zatraže preko menadžera za odnose sa javnošću. “Nudimo našim klijentima uslugu koju su tražili od nas,” izjavio je Antonio Docampo, zamjenik direktora Santander Private Banking International u Švicarskoj.

Akreditovani investitori koji dokazuju potpunu usklađenost sa lokalnim i međunarodnim standardima “Upoznajte svog klijenta i sprečavanje pranja novca” Banka će držati privatne kriptografske ključeve imovine kojom se trguje u regulisanom modelu starateljstva u „sigurnom okruženju“.

Santander pruža usluge pojedincima s visokom i ultra visokom neto vrijednošću širom svijeta.

Commerzbank je nedavno postala prva njemačka banka sa punim uslugama kojoj je dodijeljena licenca za čuvanje kriptovaluta u toj zemlji u skladu sa pravnim okvirom njemačkog Zakona o bankama.

Licenca omogućava banci da u budućnosti ponudi čuvanje kripto imovine kao i ostalih usluga digitalne imovine.

“Ovo naglašava našu stalnu posvećenost primjeni najnovijih tehnologija i inovacija, i čini osnovu za podršku našim klijentima u oblastima digitalne imovine,” izjavio je Jörg Oliveri del Castillo-Schulz, glavni operativni direktor Commerzbanke.

Banka u početku planira uspostaviti platformu koja je i „sigurna i pouzdana“ i u potpunosti usklađena s lokalnim propisima.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.