Reddit ulaže višak gotovine u Bitcoin i Ethereum

 

Ova društvena mreža takođe je otkrila da eksperimentiše sa Etherom i Polygonom kao oblikom plaćanja za prodaju virtualne robe.
Gigant društvenih medija Reddit koristi svoj višak gotovine kako bi dodao male količine Bitcoina (BTC) i Ethera (ETH) u svoju riznicu od 2022. godine i vjeruje da kripto i blockchain imaju “značajan potencijal”, otkrivaju nove prijave.

“Uložili smo dio viška naših gotovinskih rezervi u Bitcoin i Ether”, naveo je Reddit u inicijalnoj javnoj ponudi od 22. februara koji je podnio Komisiji za vrijednosne papire i berzu Sjedinjenih Država.

reddit1
Reddit je rekao da su Bitcoin i Ether jedine kriptovalute koje su držane u riznici kompanije od 31. decembra 2023. godine, ali je takođe rekao da su iznosi “nebitni”.

Reddit je dodao da je “eksperimentisao sa blockchain tehnologijom” kupovinom Ethera i Polygona (MATIC) kao oblika plaćanja za prodaju određene virtuelne robe.

Firma je rekla da Ether i Polygon koje su dobili takođe “nisu materijalni” tokom 2022. i 2023., ali da bi mogla nastaviti koristiti dvije kriptovalute kao način plaćanja u budućnosti.
Reddit je rekao da njihov tim za proizvode i inženjering takođe drži kriptovalute za “specifične namjene”, ali nije precizirao koje ili iznos.

Reddit je takođe rekao da vidi “značajan potencijal” u tehnologijama vezanim za blockchain, ali nije siguran da li će se nastaviti usvajanje poslovanja i potrošača.

“Iako vjerujemo da kriptovalute i blockchain tehnologija imaju značajan potencijal, popularnost i rasprostranjenost kriptovaluta je relativno skorašnji trend, a neizvjesno je hoće li potrošači i kompanije dugoročno usvajati kriptovalute i blockchain tehnologiju u dugom roku.”

S-1 registracija — koju koriste kompanije koje planiraju izlazak na berzu — otkrila je da je Reddit zabilježio 90,8 miliona dolara neto gubitaka u 2023. godini, iako je njegov prihod porastao 20,6% na 804 miliona dolara u odnosu na prethodnu godinu.

Reddit je procijenjen na 10 milijardi dolara nakon svoje runde finansiranja 2021. godine, ali sada može dostići samo polovinu te brojke, prema izvještaju Bloomberga od 28. januara.

U oktobru je Reddit ukinuo svoju uslugu nagrađivanja zasnovanu na blockchain-u, “Community Points”, koja je korisnike nagrađivala poenima za pozitivan angažman u određenim podreditovima. Firma je navela zabrinutost zbog skalabilnosti kao glavni razlog gašenja.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.