dyor

Društvena kripto berza otključava vrata za svakodnevne investitore

 

Sa ciljem finansijske slobode, decentralizovana kripto berza socijalizuje svakodnevne investitore kako bi ih uključila u Web3 prostor.
Kripto industrija prelazi na DeFi i platforme koje nisu skrbničke. Dyor, decentralizovana kripto berza, želi da dobije ulogu u ovoj promjeni tako što će potaknuti finansijske interakcije uz posvećenost rastu koji pokreće zajednica.

Nakon kolapsa FTX-a, nekadašnje treće najveće kripto berze, interesovanje investitora za decentralizovano finansiranje (DeFi) i nekastodijalno finansiranje počelo je da raste. Podržavajući ovaj trend, izvještaj je naglasio da je 40% platformi za kripto trgovinu počelo koristiti decentralizovanu tehnologiju i da je potražnja maloprodaje veća od institucijske.

Uprkos rastućoj popularnosti alternativa bez starateljstva, prelazak na Web3 i DeFi dolaze sa krivom učenja, jer platformama koje nisu pod starateljstvom nedostaju alati prilagođeni korisnicima za ulaganje. Rješavajući izazove usvajanja, neke inicijative pokušavaju da pozicioniraju platforme bez starateljstva kao ubjedljivu alternativu tradicionalnim finansijama poboljšanjem pristupa i upotrebljivosti.

Upravljanje kripto investicijama s lakoćom

Dyor, decentralizovana investicijska platforma, pruža jednostavnu, transparentnu i neoskrbničku alternativu za investitore koji se okreću DeFi-ju iz haosa tradicionalnih kripto berzi. Otvarajući svoja vrata iskusnim investitorima i novopridošlicama u kriptoprostoru, Dyor namjerava postati pristupačan centar za online ulaganje.

Dostupan i za iOS i Android, Dyor integriše funkcije dizajnirane da poboljšaju korisničko iskustvo ulaganja, kao što su zamjena novčanika, premošćavanje, upravljanje imovinom i praćenje.

dyor1
Dyor-ova decentralizovana aplikacija za ulaganja podržava više od 30 fiat valuta. Izvor: Dyor

Dyor nudi pristup višestrukim lancima, uključujući Ethereum, BNB Smart Chain i druge infrastrukture kompatibilne s Ethereum Virtual Machine u jednom novčaniku. Platforma nudi niže naknade od svojih konkurenata na onchain i centralizovanoj berzi, pri čemu se 30% naknada za platformu vraća korisnicima koji ulože njen izvorni token, DYOR.

U DeFi ekosistemu, angažman zajednice nije samo koristan – on je temeljan. Dyor prihvata pristup usmjeren na zajednicu, omogućavajući korisnicima da kreiraju profile za razmjenu, trgovanje, kupovinu tokena, mišljenja o tržištu i uvida u kriptovalute putem njihovog feeda “All Things Crypto”. Uz sadržaj koji kreiraju korisnici, feed agregira vijesti iz 129 izvora, pružajući pregled tržišta.

Dyor istražuje integracije sa platformama kao što su X (ranije Twitter), Discord i drugim kanalima društvenih medija kako bi dodatno poboljšao svoje mogućnosti prikupljanja vijesti.

Praćenje trgovanja i društveno ulaganje

Dyor je platforma za društvena ulaganja na kojoj se susreću angažman zajednice i kapital. Putem aplikacije Dyor, investitori imaju priliku da se povežu, oslanjajući se na zajednička iskustva za povoljnije poslove. Korisnici mogu pristupiti funkciji praćenja trgovanja, gdje mogu imitirati radnje iskusnih investitora, i modelu društvenog ulaganja, gdje se ulaganja vrše u skladu sa određenim ciljem.

Uz minimalne korake, korisnici su u mogućnosti da otkriju nove tokene i imaju koristi od Dyor-ovih obaviještenja o cijenama uživo, pristupa vijestima s tržišta i lakoće integracije. Aplikacija šalje obaviještenja o kretanjima na tržištu i omogućava korisnicima da upravljaju svojom imovinom, šalju tokene i izračunavaju dobit i gubitak svog portfelja (P&L).

dyor2
Korisnici mogu pratiti druge investitore i učiti od njih. Izvor: Dyor

Putem matičnog tokena platforme, korisnici mogu otključati premium funkcije, naprednu analitiku i snižene naknade za razmjenu. Angažovanje sa drugim učesnicima, učešće u događajima, učešće u takmičenjima i ispunjavanje prekretnica dodeljuje korisnicima izvorni token platforme. Korisnici takođe mogu primati rabate za tokene od obima trgovanja koji generiraju korisnici koje dovedu na platformu.

Demokratizacija u decentralizovanim kripto berzama

Markuss Jonans, izvršni direktor Dyor-a, naglasio je važnost koju pridaju jednostavnosti i društvenoj interakciji. Ističući njihov prioritet u istraživanju, dodao je:

„Težimo da budemo aplikacija u kojoj se korisnici kreću kroz zamršeni krajolik raspodjele svog kapitala u lancu, identifikuju koje tokene da nabave i razaznaju narative koji najviše očaravaju i ističu se.”

Jonans je naglasio da su prvobitno procijenili da će broj korisnika biti manji od 100.000 i rekao da je lista čekanja na njihovoj web stranici već prikupila preko 450.000 registracija. Interes iznad očekivanja pokazuje potencijal nekastodijskih alternativa tradicionalnim finansijskim rješenjima.

Razmišljajući o napretku i pristupu platformi kao što je Dyor, očigledno je da će finansijske platforme prilagođene korisnicima, sigurne i inkluzivne nastaviti da oblikuju budućnost ulaganja. Kako ove platforme postanu pristupačnije, a njihove prednosti sve više prepoznate, paradigme ulaganja i finansijskih usluga će se redefinisati na globalnom nivou.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.