renegade

Evropska fintech kompanija ima za cilj da omogući instant konverziju kriptovaluta u gotovinu

 

Web3 finansijska platforma želi da katalizuje upotrebu kriptovaluta integracijom tradicionalnih bankarskih funkcija kao što su IBAN računi i Visa kartice.

Pretvaranja kriptovaluta u gotovinu suočavaju se s izazovima u brzini i integraciji, ometajući šire usvajanje kriptovaluta. Renegade, Web3 finansijska platforma, ima za cilj da riješi ovo tako što nudi IBAN račune i Visa karticu, spajajući kripto sredstva sa tradicionalnim bankarstvom.

Kako se okruženje digitalnih valuta širi, korisnici se često susreću sa značajnom preprekom: izazovom brzog pretvaranja digitalnih valuta u gotovinu, posebno u hitnim situacijama. Nedostatak ekspresnih fiat off-ramps postaje glavna prepreka širem usvajanju kriptovaluta.

Suština likvidne imovine leži u njenoj lakoći pretvaranja u gotovinu. Kada se imovina ne može odmah likvidirati, njihova percepcija kao održivog finansijskog resursa postaje ozbiljno potkopana, što je u suprotnosti s temeljnim obećanjima kriptovaluta kao pristupačne alternative tradicionalnim oblicima valute.

Kriptu su potrebni jednostavni pristupi za fiat valute

Da bi kriptovaluta bila prihvaćena od strane mainstreama, ona mora ponuditi likvidnost uporedivu s tradicionalnom imovinom. Trenutnim rješenjima konverzije kriptovaluta u gotovinu, poznatim i kao fiat off-ramps, često nedostaje fluidnost i integracija. Mnoga od ovih rješenja ne pružaju besprijekorno iskustvo zbog nedostatka saradnje sa finansijskim institucijama koje mogu ponuditi sveobuhvatne IBAN račune.

Nedostatak efikasne platforme prilagođene korisnicima koja premošćuje jaz između digitalnog i tradicionalnog financijskog svijeta ostaje značajna prepreka za ostvarivanje punog potencijala kriptovaluta. Renegade, platforma za financijske usluge koja je spremna za Web3, pojavljuje se kao rješenje za povezivanje kriptovaluta i tradicionalnih financija kroz jednostavne ponude gotovine.

renegade1
Renegade ima za cilj pojednostaviti konverziju kriptovaluta u gotovinu. Izvor: Renegade

Platforma nudi pojednostavljen pristup transformaciji kripto imovine u gotovinu i uspijeva se izdvojiti od ostalih pružanjem integrisanog rješenja koje kombinuje najbolje iz oba svijeta: potencijal kriptovaluta i poznavanje tradicionalnog bankarstva.

IBAN računi i Visa kartice za kripto korisnike

Kao učesnik Cointelegraph Accelerator-a, jedinstvena ponuda Renegadea leži u ponudi punopravnog IBAN računa njegovim korisnicima, koristeći svoje partnerstvo sa Intergirom, evropskom fintech kompanijom sa sjedištem u Švedskoj. Poznat po svojim inovativnim bankarskim rešenjima, Intergiro obezbeđuje infrastrukturu za IBAN račune. Ova funkcionalnost povećava likvidnost i pruža sigurnost koja često nedostaje u kripto svijetu.

Rješenje platforme obuhvata širu viziju finansijskog osnaživanja i inkluzivnosti. Korisnici mogu brzo pretvoriti i koristiti svoju digitalnu imovinu u stvarnom svijetu uz Visa karticu povezanu s njihovim računom. Visa kartica, kompatibilna s popularnim digitalnim novčanicima kao što su Apple Pay i Google Pay, čini kriptovalute dostupnim široj publici.

renegade2
Renegade korisnicima nudi Visa kartice kompatibilne s kripto plaćanjem. Izvor: Renegade

Korisnici mogu imati koristi od pojednostavljenog dizajna Renegadeove mobilne aplikacije, koja poboljšava praktičnost kripto transakcija. Visa kartica se integriše sa aplikacijom, pružajući korisnicima opipljiv alat za pristup digitalnim sredstvima u tradicionalnijem formatu.

Lakša kripto isplata za šire usvajanje

Platforma finansijskih usluga ušla je u oblast nezamjenljivih tokena (NFT) sa svojim NFT karticama koje nose funkcionalne prednosti u Renegade ekosistemu. Ovi NFT-ovi nude korisnicima jedinstvene nagrade i privilegije, kao što su povrat pretplate, pristup salonu na aerodromu i povrat novca u RNG tokenima za kupovinu sa Visa karticom koja ispunjava uslove.

renegade3
Renegade omogućava praktične konverzije kriptovaluta u gotovinu. Izvor: Renegade

Renegadeov plan puta uključuje kontinuirani razvoj i proširenje platforme kako bi se dodatno poboljšalo korisničko iskustvo i integrisalo više kripto funkcionalnosti. Renegadeov pristup mogao bi utrti put za budućnost u kojoj granica između digitalnih i tradicionalnih valuta postaje sve nejasnija, podstičući inkluzivniji i svestraniji finansijski ekosistem.

Dostupnost platformi za instant razmjenu za pretvaranje kriptovaluta u gotovinu ima potencijal da značajno poveća njihovu privlačnost široj publici. Pojednostavljivanjem procesa konverzije, kriptovalute se mogu transformisati u praktične, svakodnevne financijske alate, potičući usvajanje među raznolikijom grupom korisnika.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.