tekce

Kupovina kuće za Bitcoin 2024: Evo kako to funkcioniše

Korisnici kriptovaluta mogu osigurati svoju dobit uz zakonsku usklađenost pretvaranjem nestabilne digitalne imovine u stabilnu nekretninu.
S ciljem transformacije digitalne imovine u stabilne investicije širom svijeta, TEKCE Real Estate nudi korisnicima kriptovaluta usklađenost sa zakonima i poreske prednosti u transakcijama nekretninama.

Kada ulažete u kripto tržište, rano uočavanje trendova može napraviti značajnu razliku. Iako bikovska tržišta imaju tendenciju da traju duže od medvjeđeg tržišta, pametna strategija protiv neočekivanih padova bila bi realizacija kripto pozicija kako bi se osigurao dobitak.

Stručnjaci za trgovanje i ulaganja se obično slažu oko prednosti diversifikacije investicionih portfelja umjesto stavljanja svih jaja u jednu korpu. Stoga, investitori koji žele osigurati dobit mogu razmotriti privremeno premještanje svoje imovine u plemenite metale ili gotovinu.

Alternativno, pretvaranje nestabilne digitalne imovine u materijalnu imovinu — kao što su nekretnine — može pomoći investitorima koji traže dugoročnu sigurnost i stabilnost da zaštite svoje bogatstvo od potencijalne neizvjesnosti tržišta.

Međutim, korištenje velike količine digitalne imovine za kupovinu nekretnina može biti komplikovano. Kada kupujete materijalnu imovinu sa milionima dolara vrijednim kriptovalutama, dobro uspostavljena strategija je od suštinskog značaja za kretanje kroz regulatorne zahtjeve i osiguravanje nesmetanog procesa transakcije.

Kupovina kuće za Bitcoin

TEKCE, kripto-prijateljska globalna kompanija za nekretnine, pomaže investitorima u pretvaranju svoje nestabilne kripto imovine u materijalnu imovinu uz predvidljivije dobitke.

TEKCE je poznat po tome što je Bitcoinom pomogao u prodaji stana u Antaliji u Turskoj, kada je kriptovaluta još uvijek bila uglavnom nepoznata i neregulisana od strane vlade. Ova transakcija u 2017. godini, koja je bila jedna od prvih prodaja nekretnina sa Bitcoinom, završena je glatko uprkos pravnim i regulatornim izazovima tog perioda, što je predstavljalo presedan za kasnije poslove sa nekretninama baziranim na kriptovalutama.

Kao firma za imovinske tehnologije (PropTech), TEKCE pruža sveobuhvatnu pomoć onima koji žele da kupe nekretninu pomoću kriptovaluta. Olakšava sve pravne transakcije i savladava birokratske prepreke sa svojim pravnicima i stručnjacima za kripto plaćanja.
Korisnici koji žele kupiti nekretninu kriptom započinju transakciju prijavom imovine koju su odabrali TEKCE-u. Nakon popunjavanja obrasca Know-Your-Customer (KYC) kako bi potvrdili svoj identitet, korisnici potpisuju ugovor o kripto plaćanju kako bi osigurali siguran prenos sredstava.

Zatim, korisnici prenose kriptovalute po svom izboru, uključujući Tether USDT, u TEKCE novčanik. TEKCE pretvara kripto u fiat po trenutnoj tržišnoj vrijednosti i prenosi je na bankovni račun prodavca. Time je transakcija završena sigurno i u skladu sa zakonskim zahtjevima.

tekce

TEKCE, koji je izvršio svoju prvu prodaju nekretnina sa kriptovalutama u Turskoj, proširio je svoje usluge na Španiju, Kipar i Dubai. Tekce je prodajom u Španiji dokazao da može bez problema da završi proces prodaje i u zemljama Evropske unije. Firma za nekretnine cijeni sigurnost korisnika i poštovanje zakona i radi u skladu sa zakonskim propisima specifičnim za svaki region.

TEKCE pokušava da razlikuje svoje usluge od usluga svojih konkurenata kreiranjem posebnih modela fondova za velike transakcije. Pored zaštite zarade investitora, ovi posebni fondovi takođe pružaju značajne poreske olakšice u relevantnim legalnim regionima. Uz dvostruku korist finansijske zaštite i poreske efikasnosti, TEKCE nastoji da premosti jaz između digitalne imovine i tradicionalnih ulaganja u nekretnine.

Transfer bogatstva kripto investitora

Kako kripto tržište ulazi u još jednu bikovsku fazu, TEKCE izvještava o povećanom pretraživanju interneta i potražnji za svojim uslugama. Kompanija je svojim klijentima omogućila plaćanje kriptovalutama u više od 2.500 prodaja nekretnina.

 

Predsjedavajući TEKCE Real Estate Bayram Tekçe istakao je značajan transfer bogatstva koji je stvorio kripto širom svijeta i rekao: “Ovaj prenos bogatstva će se odvijati pod vodstvom PropTech kompanija poput nas.”

Konvergencija digitalne imovine i nekretnina predstavlja ključnu evoluciju u strategijama ulaganja. Ovaj inovativni pristup premošćuje jaz između modernih digitalnih finansija i tradicionalnih modela ulaganja. Kako se regulatorni okviri nastavljaju razvijati, integracija digitalne imovine u transakcije nekretninama postaće sve važnija.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.